cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

USB superspeed peripherals

Turbo
New Contributor

I have got a problem and need some help.I have designed a custom board refer to datasheet and a development board bought online.The board I desined contains two sensor OV5640 , two CYUSB3065,and a usb hub controller TUSB8020BPHP. (I want to send two sensor image to USB )

The question is that the board  I bought on online (only one  Cyusb3065) can download .img file to SPI flash,but custom board I designed cannot work as that.


When I connect my custom board to USB, EZ USB Suite  can identify the two CYUSB3065,but when I try to click "Program ->FX3 ->SPI Flash",One of CYUSB3065 can prompt me to select .img file, but after selecting .img file EZ USB Suite indicates "Programming of SPI FLASH Erase Failed",and I use oscilloscope but can not see the waveform of SPI SCK, MOSI,MISO,etc 

Another CYUSB3065 indicates that "Waiting for Cypress Boot Programmer device to enumerate" ->"Cypress Boot Programmer Device not Found".

 

It seems that  the configuration and driver of  EZ USB Suite  is correct, because I can burn the SPI Flash program normally with the same procedure on the development board I bought online (only one  Cyusb3065).

I need some help to solve the problem of my custom board,Thank you very much.

0 Likes
1 Solution
JayakrishnaT_76
Moderator
Moderator

Hello,

Please share a block diagram of your board so that we can understand the system better. 

Please find my additional questions/comments below:

1. Please let us know if you are using a flash that is compatible with CX3 or not. This can be done by following the KBA given below:

https://community.infineon.com/t5/Knowledge-Base-Articles/Selection-of-SPI-Flash-Compatible-with-FX3...

Please make sure that the power domain voltage of SPI lines matches with that of the SPI flash.

2. Please let us know if you have referred to the following thread for the issue "Cypress Boot Programmer Device not Found":

https://community.infineon.com/t5/USB-Superspeed-Peripherals/Cypress-Boot-Programmer-Device-Not-Foun...

Please share a snapshot of the connection between SPI flash and CX3 device for us to check if it is ok or not.

3. Does your custom board make use of an embedded hub or are you connecting the custom board to an external hub? Is it possible for you to share the schematics of the board so that we can understand it better?

Best Regards,
Jayakrishna

View solution in original post

0 Likes
2 Replies
JayakrishnaT_76
Moderator
Moderator

Hello,

Please share a block diagram of your board so that we can understand the system better. 

Please find my additional questions/comments below:

1. Please let us know if you are using a flash that is compatible with CX3 or not. This can be done by following the KBA given below:

https://community.infineon.com/t5/Knowledge-Base-Articles/Selection-of-SPI-Flash-Compatible-with-FX3...

Please make sure that the power domain voltage of SPI lines matches with that of the SPI flash.

2. Please let us know if you have referred to the following thread for the issue "Cypress Boot Programmer Device not Found":

https://community.infineon.com/t5/USB-Superspeed-Peripherals/Cypress-Boot-Programmer-Device-Not-Foun...

Please share a snapshot of the connection between SPI flash and CX3 device for us to check if it is ok or not.

3. Does your custom board make use of an embedded hub or are you connecting the custom board to an external hub? Is it possible for you to share the schematics of the board so that we can understand it better?

Best Regards,
Jayakrishna
0 Likes
Turbo
New Contributor

OK,I will try,Thank you

0 Likes