cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PSoC 4

PaHe_1325231
New Contributor

Hi everyone 

   

 

   

i have built a custom pcb with cycble module connected to a bme280 over i2c. If I program the BLE module with a sample 'findme' program, all works well as in on my iOS device running cysmart I can see and interact with device. However if I make my own custom Bluetooth profile, I can never get it to show in cysmart. Now I know it is down to my configuration but I just can't get a custom config to work to show the temp/pressure/humidity from the bme280? Anyone any help maybe a working custom config? I just can't get me head around configuring this feature of the cycble module

   

 

   

thank you in advance for any help

   

 

   

regards

   

 

   

paddy

0 Likes
1 Solution
Anonymous
Not applicable

Hmmm, the one on github shows code in the main.c file: https://github.com/cypresssemiconductorco/PSoC-4-BLE/blob/master/100_Projects_in_100_Days/Day031_Dig...

   

My guess is that you lost the original along the way somewhere. Try downloading and extracting the project directly from the github folder. From what I'm seeing the project is complete on the github website.

View solution in original post

0 Likes
6 Replies
Anonymous
Not applicable

If you have setup/configured the custom services/characteristics in the BLE component, then they should show up once you connect to it with the CySmart Device.

   

The findme profile uses a standard service and characteristics, and seems different in how it is setup, but still behaves the same in reality.

   

Go to the BLE component, go to the "Profiles" tab, Right-Click on the "Server" branch of the profile and select "Add Service", then pick the "Custom Service" from the bottom-ish of the list.

   

Once you add the custom service, right-click on it and select "Add Characteristic"->"Custom Characteristic" to add data/values to the service. These should then show up once you connect to it with the CySmart device.

0 Likes
PaHe_1325231
New Contributor

hi

   

 

   

i am still having issues in that a program that should work (copied from \100_Projects_in_100_Days\Day031_Digital_Sensor) fails to show up when i scan using cysmart on my ios phone? please see attached, any ideas?

   

 

   

regards

0 Likes
Anonymous
Not applicable

There is no code running in main. You have to start the BLE chip and poll it for BLE events for the project to work. Double check that you copied it correctly.

0 Likes
PaHe_1325231
New Contributor

Thanks for checking still getting my head around the ide. Yes just did a straight copy of BLE component from the sample 

0 Likes
Anonymous
Not applicable

Hmmm, the one on github shows code in the main.c file: https://github.com/cypresssemiconductorco/PSoC-4-BLE/blob/master/100_Projects_in_100_Days/Day031_Dig...

   

My guess is that you lost the original along the way somewhere. Try downloading and extracting the project directly from the github folder. From what I'm seeing the project is complete on the github website.

View solution in original post

0 Likes
PaHe_1325231
New Contributor

Much appreciated thank you, I will try that in the am

   

regards

0 Likes