Announcements

Register now for the most anticipated Asia Pacific Power Seminar 2022

Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

Motor Control ICs Forum Discussions

sudip_k
Level 1
5 sign-ins First reply posted First question asked
Level 1

I am currently using EVAL-M3-302F  with EVAL-M3-CM615PN for an application. I can properly control the motor using the MCE designer.  But to be able to control the motor externally I want it to be done using the UART1 of the chip. I have read in another post on community that UART 1 can also be used for user application without going through the MCU core(A core).

I have followed all the necessary  steps to configure UART1 for user application. I use the example script provided for both(buffer and fifio mode). But It failed to communicated with my external microcontroller. When I probe pin 64 & 63 of the IMC302A-64, the pins are at zero volt. Does this mean that UART1 is not active? 

How can I do this properly ? 

0 Likes
2 Replies
Krupashankar
Moderator
Moderator 250 replies posted 100 solutions authored 5 likes given
Moderator

Hi @sudip_k,

Please try configuring UART0 – USER UART and UART1 – MCE UART in the parameter.txt file

TX delay    0
InterfaceConf0 113
InterfaceConf1                0

 

This enables user UART communication from UART 0 Pin 45 and Pin 46

Note: MCE Designer will not be accessible.

Can you please share the MCE Wizard Configuration File(.mc2)  this will hep us to understand the issue better.

 

Thanks,

Krupashankar

0 Likes
sudip_k
Level 1
5 sign-ins First reply posted First question asked
Level 1

Thank you for the reply. I will try that.

When you say "...configuring UART0 – USER UART and UART1 – MCE UART...", do you mean that there is no dedicated pins for UART1 (user uart) and only pin 45 and Pin 46 should be configured as either User or MCE UART?

0 Likes