Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

XMC™ Forum Discussions

Muneer
Level 1
Level 1
5 replies posted 5 sign-ins First reply posted

Hi, 

After programming the target device, J-Link is no longer able to establish a connection. I am writing an application which requires Firmware update using FoE and i have used the ETHCAT_FWUPDATE_BOOTLOADER_XMC48 and ETHCAT_FWUPDATE_SSC_APPLICATION_XMC48 example codes as a reference for my application. I am getting the error after programming the device once. My controller is XMC4800-Fx144-2048. Debug interface is SWD. I got the below error in the debugger console (hope this would help to identify the cause).

GNU gdb (GNU Tools for ARM Embedded Processors) 7.10.1.20160210-cvs
Copyright (C) 2015 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law. Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "--host=i686-w64-mingw32 --target=arm-none-eabi".
Type "show configuration" for configuration details.
For bug reporting instructions, please see:
<http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>.
Find the GDB manual and other documentation resources online at:
<http://www.gnu.org/software/gdb/documentation/>.
For help, type "help".
Type "apropos word" to search for commands related to "word".

Temporary breakpoint 1, main () at ../main.c:130
130 DAVE_Init(); /* Initialization of DAVE APPs */

Program received signal SIGTRAP, Trace/breakpoint trap.
0x00000dc4 in ?? ()

Program received signal SIGTRAP, Trace/breakpoint trap.
0xdeadbeee in ?? ()

Program received signal SIGTRAP, Trace/breakpoint trap.
0xdeadbeee in ?? ()
Quit

Has anyone faced similar issue? 

0 Likes
6 Replies
Vasanth
Moderator
Moderator
Moderator
250 sign-ins 500 solutions authored First question asked

Hi Muneer,

Do you have breakpoints set ? If not can you try power on resetting the device and starting a new debug or program process  ? Confirm whether the issue still persists.

Best Regards,
Vasanth

0 Likes
Muneer
Level 1
Level 1
5 replies posted 5 sign-ins First reply posted

Hi Vasanth, I am not able to establish the connection with the board. So i cannot start debug session. I tried resetting the device externally. It didn't work.

0 Likes
ncbs
Moderator
Moderator
Moderator
50 likes received 250 sign-ins 250 replies posted

Hi @Muneer ,

The error logs say this is a breakpoint trap issue. Let me know if the following helps you:

  1. Clear all breakpoints and clean the project. 
  2. This type of error occurs when there are issues in code. For example, passing an int value to a function parameter expecting an int pointer may cause the error. Please check for such coding mistakes.
  3. Is your device getting reset repeatedly? Is the power supply stable? The device might be power-reset and get stuck at the same line.

Regards,
Nikhil

0 Likes
Muneer
Level 1
Level 1
5 replies posted 5 sign-ins First reply posted

Hi @Vasanth ,

Option 1 and 2 verified. Not an issue.

Option 3. Device may be constantly resetting. Power supply is stable. 

Regards,

Muneer

0 Likes
ncbs
Moderator
Moderator
Moderator
50 likes received 250 sign-ins 250 replies posted

Hi @Muneer,

What are your updates after ensuring the above 3 points? Are you able to use the device without any issues?

Regards,
Nikhil

0 Likes
ncbs
Moderator
Moderator
Moderator
50 likes received 250 sign-ins 250 replies posted

Hi @Muneer,

The thread was locked due to inactivity for long time, you can continue the discussion on the topic by opening a new thread with reference to the locked one. The continuous discussion in an inactive thread may mostly be unattended by community users.

Thanks and Regards,
Nikhil

0 Likes