XMC4108 program failure

Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

cross mob
deyun
Employee
Employee
Welcome! First question asked
I am debugging a airconditioner board based on XMC4104-128 in DAVE3.10 with JLINK LITE(the green little thing). it always fail to program the MCU after programming 100 times or more .so I have to change MCU to make the board work. I am forced to change MCU for 3 times and my PCB footprint for MCU soon will be unavailable . it is really boring!
Does anyone ever meet such problem or is there any causion should be take when download XMC4104-128 in DAVE3?

there always show error message like
"The debug instrument IO could not be initialized.
The GDI debug instrument provided the following error message.
An error occurred while connecting to the target. The exact cause is unknown, but possibly, the J-Link is not connected to the target properly."
0 Likes
3 Replies
lock attach
Attachments are accessible only for community members.
Travis
Employee
Employee
First solution authored Welcome! 500 replies posted
Hi deyun,

Can you review the hardware connection Cortex Debug Connector (10-pin) according to the application notes?

Best Regards
Travis
0 Likes
Travis
Employee
Employee
First solution authored Welcome! 500 replies posted
Did you provide sufficient supply voltage to the board?
0 Likes
Travis
Employee
Employee
First solution authored Welcome! 500 replies posted
Hi Deyun,

I tested my board with your mentioned JLINK debugger and I believe very high chance this is related to the hardware. Please check the following..

1. Voltage supply and other pins interconnect
2. Change of USB cable

1353.attach
0 Likes