Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

XMC™ Forum Discussions

Not applicable
Hi All,

setup : xmc1300 kit + DAVE 4.

I have two digital inputs connected to the ERU unit and then performing an logical AND. This signal I want to use for the TRAP signal into the CCU8. Everything compiles, without errors nor warnings, but the TRAP functionality obviously does not work as it should.

I have attached code showing the XMC failure to combine the ERU with TRAP functionality.

Code overview:
- DIO_PWM1_H0, P2.4 -> Connects to ED_PWM1_H, signal a
- DIO_PWM1_H1, P2.2 -> Connects to ED_PWM1_H, signal b
- DIO_PWM1_T1, P2.5 -> Connects to ED_TRAP, signal a
- DIO_PWM1_T2, P2.1 -> Connects to ED_TRAP, signal b
- PWM_CCU8_0, P0.0

* ED_PWM1_H (logical AND)- starts the PWM on event0 - This works
* ED_TRAP (logical AND) - should perform trap on event2 - This just fails

If anyone can comment on the ERU unit and the TRAP functionality that would be useful. For now it seems that there is a bug somewhere in the hardware.

Regards
Enigma
0 Likes
2 Replies
Not applicable
Hi All,

Here is an even simpler example of not being able to use the ERU and TRAP together.

Same setup as before.

Code (see attached):
- DIO_IN - P 2.4, connected to the event detector
- DIO_OUT - P0.0, the OGU pdout is connected to this pin

Idea : P0.0 should have the same signal as on P2.4. (Simple test)
Result : The ERU fails to produce the correct trap signal.

Regards
Enigma
0 Likes
jferreira
Employee
Employee
First like received 750 replies posted 500 replies posted
Hi,

Please have a look to the attached project.
1830.attach

The level of the potentiometer in the XMC1300 bootkit switches on/off the LED on P0_0.

Best regards,
Jesus
0 Likes