Cant connect to XMC4800 via J-Link (SEGGER J-Flash 7.64e) to Flash device

Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

cross mob
adam_m
Level 1
Level 1
First solution authored First reply posted First question asked

Hello ,

Puzzled by the ' No connection' of the new/2nd spin  PCB's w/XMC4800F144 . 

Have a 1st spin PCB ...no problem connecting and flashing 

              2nd spin PCB ... problem connecting

 

O scope shows data looks good (SI) ..some over/undershoot on the clock but within limits 

 

Hooked up SWD Protocol analyzer and investigated bits : appears there is No Acknowledgement during the initial 

communication to receive the following:

WData 0x2BA01477 reg IDCODE bits DESIGNER=0x477, PARTNO=0xBA01, Version=0x2       ( 1st spin PCB only) 

 

Prior to aborting connection (2nd spin PCB), request for the following:    Request             AccessPort Read RAZ_WI

and was acknowledged and provided the following :                                                                      WData 0x00007800 reg RAZ_WI

                                                                                                                                                      Request            DebugPort Write ABORT 

and was acknowledged and provided the following : WData 0x3FA90000 reg ABORT bits ORUNERRCLR=0, WDERRCLR=0, STKERRCLR=0, STKCMPCLR=0, DAPABORT=0

 

thank you in advance ..

adam_m

 

0 Likes
1 Solution
adam_m
Level 1
Level 1
First solution authored First reply posted First question asked

Hi Leo,

 

We found our issue as it was related to the new assembly to a device holding the Rst line ...again thank you for shining in .. best , adam_m

View solution in original post

0 Likes
5 Replies
LeoMathews
Moderator
Moderator
Moderator
First question asked 500 replies posted 100 solutions authored

Hi @adam_m 

Can you please provide us with the J-Flash console messages(or screenshots) showing the connection issues with the PCBs?

Thanks and Regards,
Leo

0 Likes

Hi Leo,

 

Thank you for your response. Please find the screenshot from the J-flash programmer : 

 

adam_m_1-1690394951724.png

thank you ...adam_m

 

 

0 Likes
adam_m
Level 1
Level 1
First solution authored First reply posted First question asked

Hi Leo,

 

We found our issue as it was related to the new assembly to a device holding the Rst line ...again thank you for shining in .. best , adam_m

0 Likes
LeoMathews
Moderator
Moderator
Moderator
First question asked 500 replies posted 100 solutions authored

Hi @adam_m 

Glad your query is resolved. Please let us know if you have any more queries.

Thanks and Regards,
Leo

0 Likes
LeoMathews
Moderator
Moderator
Moderator
First question asked 500 replies posted 100 solutions authored

Hi @adam_m  ,

Thread was locked due to inactivity for long time, you can continue the discussion on the topic by opening a new thread with reference to the locked one. The continuous discussion in an inactive thread may mostly be unattended by community users.

Thanks and Regards,
Leo

0 Likes