Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

USB superspeed peripherals Forum Discussions

JeWa_3769446
Level 1
Level 1

Hi All,

I am using e-con systems CX3 + OV5640 to develop UVC camera application, recently. But I have some problems.

When I connect to my embedded system (Firefly RK3399 Linux Xubuntu 16.04) using CX3 + OV5640 and setting camera resolutions at 1280x720 or 1920x1080 , that is unstable to capture (or streaming) frames, like this. But 640x480 is no problem.

output.PNG

(the noise is random.)

When I connect to Linux (x86) or Windows (x86) at 480, 720 or 1080, it has no problem, too.

Why is this happening?

------

Development Kit: Firefly RK3399

Camera Kit: e-con systems CX3 + OV5640

Library: OpenCV 3.4.0 or V4L2

------

Regards,

Jeff

0 Likes
1 Solution

Jeff,

Please continue debugging with the example project without any modification.

With the example project, are you not seeing video with any of the four resolutions supported in USB 3.0 operation?

5Mp, 1080p, 720p and VGA?

Can you please cross check the schematic of your board with Denebola reference deisgn (http://www.cypress.com/documentation/development-kitsboards/denebola-usb-30-uvc-reference-design-kit... ) ?

Please confirm whether you have Denebola kit with you?

Do you have feasibility to get the UART debugprints in your board?

Regards,

Sridhar

View solution in original post

0 Likes
3 Replies
Keerthy
Moderator
Moderator
Moderator
50 solutions authored 25 solutions authored 10 solutions authored

Hi Jeff,

Are you using Cypress OV5640 example project?

Can you please let us know the DMA buffer size and count of your video channel?

Are you seeing COMMIT buffer failure error (Error 71) for the failing resolution?

0 Likes

Hi keaj,

I using Cypress CxUvcOV5640 example project (EZ USB Suite 1.3.4) just a moment ago. But the camera still not displaying properly.

output.PNG

The lower part is dynamic (up and down)

Where do I get DMA buffer size?

What is count of video channel?

channel.PNG

I am not seeing any error message when I run my OpenCV video capture program.

Thanks for your help.

Jeff

0 Likes

Jeff,

Please continue debugging with the example project without any modification.

With the example project, are you not seeing video with any of the four resolutions supported in USB 3.0 operation?

5Mp, 1080p, 720p and VGA?

Can you please cross check the schematic of your board with Denebola reference deisgn (http://www.cypress.com/documentation/development-kitsboards/denebola-usb-30-uvc-reference-design-kit... ) ?

Please confirm whether you have Denebola kit with you?

Do you have feasibility to get the UART debugprints in your board?

Regards,

Sridhar

0 Likes