cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

USB Low-Full-High Speed Peripherals

Anonymous
Not applicable

hello,

I just bought a MINI BOARD Cypress CY7C68013A module.

   



My PC is IO Win7 x64 Pro.

I connect the module to the rear USB port of the PC, nothing happens, windows can not see the module does not start to install the driver.

What do you do,

Thank you for your help

Gerard-FR13300

0 Likes
8 Replies
Anonymous
Not applicable

 Hi,

   

Install the Cy3684 DVK http://www.cypress.com/?rID=14321.

   

 Have you programmed the device with any firmware?

   

Can you see any device in the device manager (atleast as UNKNOWN device) after connecting to the PC?

   

Check if there is any unknown device with VID/PID 04b4/8613.

   

If you find the device with above mentioned VID/PID manually bind the device with the drivers available in the path "C:\Cypress\USB\CY3684_EZ-USB_FX2LP_DVK\1.1\Drivers\Win7\x64"

   

FYI:The board that is show in the picture is not provided by cypress.I think that you might have bought from other vendor.

   

 

   

Regards,

   

Vikas.

0 Likes
Anonymous
Not applicable

Hi Vikas,

Yes, I have instructed the CY3684 DVK ISO.

No, I have not programmed the module, because I think you have already found it by Windows.

No, there is no unknown apareil in the device manager after the PC connection.

Yes, I bought the module from an eBay dealer. You think the module is not OK?

Regards,

   

Gerard-FR13300

0 Likes
Anonymous
Not applicable

 Hi Gerard,

   

 

   

We don't have much info about the board.Thats why I  mentioned that it is not provided by cypress.

   

Open the device and then connect the device.Check whether the device manager is getting refresh or not.

   

 

   

Do you have schematics of this board?

   

 

   

Regards,

   

Vikas.

0 Likes
Anonymous
Not applicable

Vikas,

   

No, the device manager does not see the module when I disconnect it and reconnect.

   

No, I have no schématics of this device.

   

 

   

Regards,

   

 

   

Gerard-FR13300

0 Likes
Anonymous
Not applicable

 Hi,

   

 

   

Without schematics it is difficult to solve the issue.

   

 

   

1)Is the blue switch on board is related to RESET?try to toggle it if it get stuck 

   

2)can you see the clock signal at the crystal pins?

   

3)Check whether you are getting the 3.3 voltage at the Vcc pins of Cy7C68013A.Refer the datasheet

   

http://www.cypress.com/?docID=45142 to know pin numbers

   

4) I think the jumper at the corner is connecting the EEPROM(not sure though).try after removing the jumper

   

 

   

Regards,

   

Vikas.

0 Likes
Anonymous
Not applicable

Vikas,

I checked the blue switch, everything is ok.

I have a signal on the clock, 3,27v.

Yes, I 3,27v between 3.3v and GND pins.

Yes, the jumper is removed as it is to connect the AT24C128 EEPROM.

Thank you for your help, you have other ideas ??

Regards,

Gerard-FR13300

0 Likes
Anonymous
Not applicable

 Hi,

   

 

   

Please check the voltage on the following pins

   

1)Reset

   

2)wakeup

   

3)reserved

   

 what is the frequnecy of the signal at crystal pins?

   

 

   

Use usblyzer and capture the usb trace during the enumeration.Usblyzer is a free software tool

   

http://www.usblyzer.com/download.htm

   

 

   

regards,

   

Vikas.

0 Likes
Anonymous
Not applicable

Vikas,

I asked the seller to replace the module.

Thank you for your help.

I'll let you know,

Best Regards,

0 Likes