Announcements

Sign up for the EV Webinar for FREE and find out how you can best apply Pressure Sensors to EVs.

Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

Pressure Sensors Forum Discussions

Hemn_87
Level 1
Level 1
5 sign-ins First like given First reply posted

Hi Dears.
I want to read parameter from sensor by sending command through out I2C for the SP370 (900 kPs) In programming Mode.
I can read Temp and Voltage of Battery correctly. But for check Flash_erase Status, i can't get back right CRC from sensor!you can see my signals in below pictures.
For checking status i send  the FLASH Check Erase Status and wait for 40ms and get the answer!!
I get the this Chars :{0xFF,0x03,0x5A}! what is that wrong?
The some thing is weird! All commands from my side that have no CRC (like getting voltage or temp or status) give me back right but in some command that i have to send CRC with, the answer is wrong?!

Thanks.

0 Likes
4 Replies
GeorgeT
Moderator
Moderator
Moderator
50 solutions authored 25 likes received 5 likes given

Hi @Hemn_87,

We are checking the issue from our end and will get back soon.

Thanks and regards,

George

0 Likes
GeorgeT
Moderator
Moderator
Moderator
50 solutions authored 25 likes received 5 likes given

Hi @Hemn_87,

Sorry for the delay in reply.

Could you please perform a "FLASH Check CRC" and let me know what you are getting?

Thanks and regards,

George

0 Likes
GeorgeT
Moderator
Moderator
Moderator
50 solutions authored 25 likes received 5 likes given

Hi @Hemn_87,

Could you please let me know whether an external crystal oscillator is being used with the sensor?

Are you facing similar issue with other sensors too?

Thanks and regards,

George

0 Likes
GeorgeT
Moderator
Moderator
Moderator
50 solutions authored 25 likes received 5 likes given

Hi @Hemn_87,

Please reply privately so that the discussion can be moved to private channel.

Thanks and regards,

George