Announcements

From sunburn to sun earn – we’ve got the power! Watch our #poweringgreen videos now.

Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

cross mob
lock attach
Attachments are accessible only for community members.
brentsinger
Level 1
Level 1
First question asked Welcome!

Hello All, 

Having a rough time getting a 'Rocky' IRPS5401 to work. I'm seeing a status word that looks like this:

brentsinger_0-1687945422546.png

"none of the above" is almost as good as the Windows 10 error 'something happened' that gave me trouble a few years back. Any thoughts?

I have a pair of them, making a variety of voltages for an FPGA circuit, 0.85V through 5.0V. Input is good, and the design was lifted directly from an Avnet development board which works well. It was a very careful copy of the dev board. 

On the same bus are a pair of IR38063 PMBus regulators that are good, they just work. So the PMBus control is fine.

Attached are the files used to program the 5401 parts, through a USB005A tool with FW: v59.28, and PowIRCenter (7832). 

Thanks in advance for help here. 

0 Likes
1 Solution
Nishanth
Moderator
Moderator
Moderator
100 solutions authored 10 likes given 100 replies posted

Hello @brentsinger ,

Are you using the pre-programmed part or the unprogrammed IRPS5401 part?

Kindly check the following:

  • At least one USER section has been programmed

That means that even if a config file has been loaded into memory, the part will not start regulation unless at least the first USER section has been written. 

  • VCC, VIN, and VDRV pin voltages are present and stable.
  • Check that the 1.8V are available and stable at 1V8 pin

Can you share the schematic if possible?

Regards,

Nishanth

 

 

View solution in original post

0 Likes
1 Reply
Nishanth
Moderator
Moderator
Moderator
100 solutions authored 10 likes given 100 replies posted

Hello @brentsinger ,

Are you using the pre-programmed part or the unprogrammed IRPS5401 part?

Kindly check the following:

  • At least one USER section has been programmed

That means that even if a config file has been loaded into memory, the part will not start regulation unless at least the first USER section has been written. 

  • VCC, VIN, and VDRV pin voltages are present and stable.
  • Check that the 1.8V are available and stable at 1V8 pin

Can you share the schematic if possible?

Regards,

Nishanth

 

 

0 Likes