Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

PSoC™ 6 Forum Discussions

BrLe_1342771
Level 1
Level 1
First like received

Hi All,

I have purchased a CY8CKIT-062-BLE Rev *B and have allowed the PSoC programmer to update from kitprog2 to kitprog3. The example programs compile through PSoC Creator and programmed to the development kit. PSoC Creator shows a successful flash, but the expected output doe not respond correctly (LEDs don't blink, the E-INK display does not change, GPIO does not output PWM signals). I can program with PSoC programmer and the same get results.

All switches are set to default.

Do you have some advice on this issue?

0 Likes
1 Solution

Hi,

Coincidentally my CY8CKIT-062-BLE is also Rev.B (T^T)

So I tried below

(1) Checked PDL page

Peripheral Driver Library (PDL) top page

https://www.cypress.com/documentation/software-and-drivers/peripheral-driver-library-pdl

(2) Available PDL V3.0.x seemed to be 3.0.4, so I downloaded and installed PDL3.0.4

(3) Then I started and downloaded and created project PSoC_6_MCU_Hello_Worlld_Example

100-CodeExample_downloaded.JPG

(4) Then I selected the project and right-click -> pop-up menu -> Build Settings...

101-Build_Setting.JPG

(5) In the Build Settings Dialog, I selected "Peripheral Driver Library" in the left pane.

Note: At this point PDL is Default (Tools > Options): 3.1.0

So I checked "Custom" and use "..." button to reference the file system.

102-Default-PDL_3_1_0.JPG

(6) In th File Open Dialog I navigated to C:\Program Files (x86)\Cypress\PDL

and selected "3.0.4".

103-selecting_3_0_4.JPG

(7) Now we can see

(*) Custom: C:\Program Files (x86)\Cypress\PDL\3.0.4

Select [ OK ] to close this dialog

104-Build_Settings_3_0_4.JPG

(8) Then from Menu select Clean and Build

105-Clean_Rebuild.JPG

(9) After a while, build succeeded.

So I select "Debug" icon.

106-Build-succeeded.JPG

(10) At first I selected (CM0p) and [ OK ]

107-debug-CM0P.JPG

(11) Debugger started. (But we don't have much to do with CM0p) I stopped the debugger.

108-CM0P-debug.JPG

(12) Then I chose (CM4)

109-debug-CM4.JPG

(13) Debugger for CM4 started.

110-CM4-debug.JPG

moto

View solution in original post

0 Likes
7 Replies
Rakshith
Moderator
Moderator
Moderator
1000 replies posted 750 replies posted 500 replies posted

Hi BrLe_1342771​,

Can you please try using the Debug mode in PSoC Creator and see if the code is getting stuck at some point?

Also please share the screenshot of PSoC Creator Output Window.

Thanks and regards,

Rakshith M B

Thanks and Regards,
Rakshith M B
0 Likes

Attached is the logs of the build and debug. It will not enter debug.PSoC 63BLE.PNG

0 Likes

Hi,

Coincidentally my CY8CKIT-062-BLE is also Rev.B (T^T)

So I tried below

(1) Checked PDL page

Peripheral Driver Library (PDL) top page

https://www.cypress.com/documentation/software-and-drivers/peripheral-driver-library-pdl

(2) Available PDL V3.0.x seemed to be 3.0.4, so I downloaded and installed PDL3.0.4

(3) Then I started and downloaded and created project PSoC_6_MCU_Hello_Worlld_Example

100-CodeExample_downloaded.JPG

(4) Then I selected the project and right-click -> pop-up menu -> Build Settings...

101-Build_Setting.JPG

(5) In the Build Settings Dialog, I selected "Peripheral Driver Library" in the left pane.

Note: At this point PDL is Default (Tools > Options): 3.1.0

So I checked "Custom" and use "..." button to reference the file system.

102-Default-PDL_3_1_0.JPG

(6) In th File Open Dialog I navigated to C:\Program Files (x86)\Cypress\PDL

and selected "3.0.4".

103-selecting_3_0_4.JPG

(7) Now we can see

(*) Custom: C:\Program Files (x86)\Cypress\PDL\3.0.4

Select [ OK ] to close this dialog

104-Build_Settings_3_0_4.JPG

(8) Then from Menu select Clean and Build

105-Clean_Rebuild.JPG

(9) After a while, build succeeded.

So I select "Debug" icon.

106-Build-succeeded.JPG

(10) At first I selected (CM0p) and [ OK ]

107-debug-CM0P.JPG

(11) Debugger started. (But we don't have much to do with CM0p) I stopped the debugger.

108-CM0P-debug.JPG

(12) Then I chose (CM4)

109-debug-CM4.JPG

(13) Debugger for CM4 started.

110-CM4-debug.JPG

moto

0 Likes

Motoo, Thank you for the advice. This worked.

Rakshith
Moderator
Moderator
Moderator
1000 replies posted 750 replies posted 500 replies posted

Hi MoTa_728816​, BrLe_1342771​,

I apologize for the delay in my response.

Since you have CY8CKIT-062-BLE Rev *B, your Kits will be replaced as they are not supported by the latest software updates.

A Cypress representative will get in touch with you regarding the replacement of your kit.

Thanks and Regards,

Rakshith M B

Thanks and Regards,
Rakshith M B
MotooTanaka
Level 9
Level 9
First comment on KBA 1000 replies posted 750 replies posted

Hi

To use Rev B board, you need to use PDL 3.0.1.

May be this is the problem.

FYI

unnamed.jpg

https://www.cypress.com/documentation/development-kitsboards/psoc-6-ble-pioneer-kit-cy8ckit-062-ble

moto

0 Likes

Hi,

After posting my previous response, I remembered that I needed to apply a patch to make my board work with ModusTool Box 1.0.

> When I backed up and replaced startup_psoc6_01_cm0plus.S at

> C:\Users\<MyUserName>\ModusToolbox_1.0\libraries\psoc6sw-1.0\components\psoc6pdl\devices\psoc6\startup\gcc

>

> I could finally build and debug BlinkyLED with my CY8CKIT-062-BLE (Rev 11) via ModusToolbox!

I'm not sure this applies to PSoC Creator and PDL 3.0.1 but just for your information.

moto

P.S. For the detailed story about this please refer to the topic below

CY8CKIT-062-BLE Setup Only requires PDL 3.0.1

0 Likes