cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PSoC™ 5, 3 & 1

Anonymous
Not applicable

 Hello,

   

I am a beginner to psoc. i have a psoc1 eval kit cy8c29466 24pxi microcontroller. i have written the program in c language. while downloading the program to the chip it showing busy in the programmer and then my laptop is not responding anything. I dont know what is the problem. i am using psoc designer 5.3 and my os is windows 7 .. is the software compatible with my hardware? 

   

please help me out of my problem.. suggest me a some solutions

   

thank you.

0 Likes
1 Solution
Bob_Marlowe
Expert II

You have probably mis-spelled the PWM8_1 component. Check the name in the chip-view. You shouls remove before you program your chip all errors and all warnings.

   

 

   

Bob

View solution in original post

0 Likes
46 Replies
Anonymous
Not applicable

@bob,  devmania mean P00 not POD.

   

So you have download the code, and if you are using the ICE-cube, time to debug.

   

How about upload with you latest code so people here can help.

0 Likes
ETRO_SSN583
Esteemed Contributor

Sounds like in your code sw when active grounds the pin, when

   

inactive then when part first starts up could reflect initial pin setting

   

and a combination of the fact you are not using shadow register

   

for that port. See ap note for discussion of shadow registers -

   

 

   

    

   

          http://www.cypress.com/?rID=2900     AN2094

   

 

   

http://www.youtube.com/watch?v=tei6q5M3C0g

   

 

   

Regards, Dana.

0 Likes
Anonymous
Not applicable

Hello,

   

i again did some alter and now my switch is also working according to my program. But in the design in pinout i configure the p00 drive to pull down so what happening is after downloading my led is blinking but when i press the switch the led stop to blink. But if i change the drive to pull up then after downloading the program the led blinks once and then stops and switch also does not works for it. what could be done.

   

 

   

i am uploading the project , please have a look on it

0 Likes
ETRO_SSN583
Esteemed Contributor

I tried to open your project with Designer 5.3, 5.4, 4.4, and none of them

   

would open the project. Try a clean and build, then a archive from file

   

menu.

   

 

   

Regards, Dana.

0 Likes
Bob_Marlowe
Expert II

I have no problems opening the project with Designer 5.4. It contains a single component: a PWM8

   

 

   

Bob

0 Likes
Anonymous
Not applicable

I can open the project with 5.4

   

@devmania,

   
     1.       You need to add debounce as suggested by Dana a while ago.   
   
     2.       I f your button connects to 5V when pressed, you use pull down, if your button connects to ground when pressed, you use pull up   
   
     3.       After adding the debounce, your program would toggle from on to off and off to on with every pressing of the button   
0 Likes
ETRO_SSN583
Esteemed Contributor

"Normally" when one presses a button you do not process it

   

until it is released. And you debounce it, both becoming active

   

and releasing. Once released then action is taken, like test

   

PWM8running flag to see if it should be started or stopped.

   

 

   

Regards, Dana.

0 Likes