Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

cross mob
AdamsChengTW
Level 3
Level 3
10 sign-ins 5 sign-ins 10 questions asked

I have a problem about PSoC programmer.

If I connect MiniProg3 with my board and no connect external power.

I can programing success an no problem.

1.jpg

When I  connect external power with my board and program.

It's fail and give me error message !

But,I check connection is no problem. How to solve this problem.

I also found a problem. If I use MiniProg3 programming success.(Without external power)

Then I connect power .The MCU looks like no running.(In debug mode is OK)

Why ?

2.jpg

0 Likes
1 Solution
Rakshith
Moderator
Moderator
Moderator
250 likes received 1000 replies posted 750 replies posted

Hi chhs_4614611​,

In the screenshot that you have shared, it can be inferred that the MiniProg3 is not detecting the target voltage.

1. Can you please confirm that all the 5 SWD pins are connected to the target?

2. Please let us know the value of external power supplied to the device. Can you try with 3.3 V and see if that works?

3. Can you find a yellow LED (not labelled) turning on in the middle of the MiniProg 3 device?

Thanks and Regards,

Rakshith M B

Thanks and Regards,
Rakshith M B

View solution in original post

4 Replies
BiBi_1928986
Level 7
Level 7
First comment on blog 500 replies posted 250 replies posted

Have a look at this thread.  It may provide some suggestions.  A common solution appears to be to downgrade Miniprog3 s/w version.

Miniprog3 won't do reset programming

If you put " miniprog3 external power " into the Cypress search engine, it will list several related threads.

I don't have a Miniprog3, sorry I can't help otherwise.

Good luck.

Rakshith
Moderator
Moderator
Moderator
250 likes received 1000 replies posted 750 replies posted

Hi chhs_4614611​,

In the screenshot that you have shared, it can be inferred that the MiniProg3 is not detecting the target voltage.

1. Can you please confirm that all the 5 SWD pins are connected to the target?

2. Please let us know the value of external power supplied to the device. Can you try with 3.3 V and see if that works?

3. Can you find a yellow LED (not labelled) turning on in the middle of the MiniProg 3 device?

Thanks and Regards,

Rakshith M B

Thanks and Regards,
Rakshith M B

Thank your help.

I have found that 3.3V can work normally.

If power connect 5V needs to add pull high resistor in SWD debug pin.

0 Likes

Hi ChHs_4614611​,

Glad your issue is resolved

Regards,

Rakshith M B

Thanks and Regards,
Rakshith M B
0 Likes