Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

PSoC™ 4 Forum Discussions

Anonymous
Not applicable

Here is the original thread that addresses this issue.  I2c Issues

The issue is marked as answered, but there is no answer to the original question:

Are there known issues using P5.0 and P5.1 as allowed by PSOC creator on this module?  I am not getting an ACK if these pins are used.

If I assign the pins to P3.4 and P3.5 (allowed for SCB1 sda and scl), I get proper ACK and function.

If someone could help, I would greatly appreciate it.  I already have a board layout done using P5.0 and P5.1.

0 Likes
1 Solution
SayaniS_66
Moderator
Moderator
Moderator
10 likes received First like received

Hello,

We tested your project with pin set to P5.0 and P5.1 and checked the output on an oscilloscope. Both the pins are working correctly as a digital output pin.

-Sayani.

View solution in original post

0 Likes
3 Replies
tge
Employee
Employee
5 questions asked First question asked First solution authored

This is not a known issue with CYBLE-022001-00.

Can you reproduce this issue on CYBLE-022001-EVAL EZ-BLE™ PRoC™ Evaluation Board?

If yes, using a 'scope do you observe SCL being held low?

Please upload any relevant 'scope traces,  hardware schematic PDF and PSoC Creator project for written for CYBLE-022001-EVAL board for everyone to have a look at it.

0 Likes
Anonymous
Not applicable

Troy,

Thanks for your reply. Here are answers to your questions:

I am using the CYBLE-022001-EVAL board for development.

SCL is not being held low when using P5[1] for SCL signal. See picture

attached:

With no ACK being received, the I2C master issues a STOP and retry.

When SCL is assigned to P3[5] and SDA is assigned to P3[4], SCL clock

stretching and ACK occur:

I am attaching archive of two projects. One that uses I2C Slave and one

that uses EZI2C SCB configurations. Both function the same.

Scott Coleman

949-289-1578 cell

scott642@cox.net

On Wed, Oct 24, 2018 at 2:01 PM Troy Gentry <community-manager@cypress.com>

0 Likes
SayaniS_66
Moderator
Moderator
Moderator
10 likes received First like received

Hello,

We tested your project with pin set to P5.0 and P5.1 and checked the output on an oscilloscope. Both the pins are working correctly as a digital output pin.

-Sayani.

0 Likes