Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

PSoC™ 4 Forum Discussions

KeLi_1455086
Level 2
Level 2
First like received First like given Welcome!

I'm using BLE UART example code on CYBLE-022001-00-EVAL BLE Module and changed baud rate to  230400bps as to support a sensor which only accept this speed. but I can't get the correct data under this speed unfortunately. would anyone teach me how to config the UART for support such high speed.http://

0 Likes
1 Reply
Aashita_Raj
Moderator
Moderator
Moderator
100 solutions authored 250 replies posted 250 sign-ins

Hi KeLi_1455086,

I went through your attached project. Can you please answer the below queries? This will let me help you with the issue properly.

1. Are you using PSoC 4 BLE Pioneer Kit to program and test CYBLE-022001-00-EVAL BLE Module? As mentioned in the PSoC4 BLE Pioneer kit datasheet, the max baud rate supported is 115200. So, it is not possible to use baud rate more than 115200. You can find this under the section "Hardware Setup" and "Note" on page 1 here : https://github.com/cypresssemiconductorco/PSoC-4-BLE/blob/master/100_Projects_in_100_Days/Day020_BLE... .

2. If you are using an external UART transceiver and still observing the issue, Can you please disable the low power mode(Comment the line #define LOW_POWER_MODE" in main.h) and test again? If the issue with low power mode disabled still persists, please replace CyGlobalIntDisable (main.c, line 89) and CyGlobalIntEnable (main.c, line 124) with CyEnterCriticalSection and CyExitCriticalSection respectively. You can check this similar community thread for the clear understanding : PROJECT #020: UART TO BLE BRIDGE, LOW POWER NOT... | Cypress Developer Community

Please update here your observations and let us know in case of further queries.

Best Regards,

Aashita

0 Likes