Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

cross mob
KaKo_4074056
Level 4
Level 4
Distributor - Marubun (Japan)
First like given First solution authored 25 replies posted

Hi,

I have a problem to launch New Application on MTB v3.0.

I installed it in the following directory. The username is 123456 as an example, but it's actually another 6 digit number.
C:\Users\123456\ModusToolbox

ERROR:there was an error retreiving the asset 'https://github.com/Infineon/device-db' commit 'release-v4.2.0' - error: pathspec 'release-v4.2.0' did not match any file(s) known to git
ERROR:Global asset download of device-db loading completed with error.
ERROR:The asyncStepComplete failed for LoadFlag DEVICE_DB.

The thread below has an error similar to the above. But my username doesn't have spaces.
https://community.infineon.com/t5/ModusToolbox-General/Project-Creator-error-retreiving-the-asset-de...

INFO:directory 'C:/ProgramData/Infineon_Technologies_AG/Infineon-Toolbox' does not exist
Also, it doesn't seem to be an error, but the above directory doesn't exist on my PC

KaKo_4074056_0-1685700589608.png

Best regards

0 Likes
1 Solution
KaKo_4074056
Level 4
Level 4
Distributor - Marubun (Japan)
First like given First solution authored 25 replies posted

Hi Lai,

Thanks for your reply. My issue was already settled. It was caused by not having permission to run Cygwin on the newly distributed PC.

Best regards

View solution in original post

0 Likes
6 Replies
Charles_Lai
Moderator
Moderator
Moderator
500 replies posted 250 solutions authored 250 sign-ins

Hi,

Did you use offline mode or apply any patches?

Best regards

0 Likes
KaKo_4074056
Level 4
Level 4
Distributor - Marubun (Japan)
First like given First solution authored 25 replies posted

Hi,

I'm not familiar with offline mode, so I haven't used it. No any patches for MTB applied. I have tried reinstalling MTB several times.

Thank you.

0 Likes

Please follow the below steps to clear the cache first:
https://community.infineon.com/t5/Knowledge-Base-Articles/Clear-the-Cache-of-ModusToolbox/ta-p/44569...

Please let us know if your issue exists then.

0 Likes
KaKo_4074056
Level 4
Level 4
Distributor - Marubun (Japan)
First like given First solution authored 25 replies posted

Hi Lai,

Deleting the strikethrough folder may help.
C:\Users\123456\.modustoolbox\cache\git

Also, when I press the Retry button at the bottom right of the error screen several times, the Kit Name will be showed.

However, then, when I select CY8CKIT-149 and create a "Hello World" project, I get the following error. And I don't know the reason why there are some words "cypress-offline" in the log.

Starting: git -C C:/Users/123456/mtw/mtb_shared/cmsis/release-v5.8.0 remote set-url --push cypress https://github.com/Infineon/cmsis
Success: git -C C:/Users/123456/mtw/mtb_shared/cmsis/release-v5.8.0 remote set-url --push cypress https://github.com/Infineon/cmsis
Starting: git -C C:/Users/123456/mtw/mtb_shared/cmsis/release-v5.8.0 remote add cypress-offline C:/Users/123456/.modustoolbox/offline/git/https___github.com_Infineon_cmsis/cmsis
Success: git -C C:/Users/123456/mtw/mtb_shared/cmsis/release-v5.8.0 remote add cypress-offline C:/Users/123456/.modustoolbox/offline/git/https___github.com_Infineon_cmsis/cmsis
Failed to commit changes to the project 'mtb-example-psoc4-hello-world'.
ERROR:Failed to process project 'Hello_World'.
ERROR:Application creation failed.
ERROR:there was an error retreiving the asset 'https://github.com/cypresssemiconductorco/TARGET_CY8CKIT-149' commit 'release-v3.0.0' - fatal: not in a git directory
ERROR:there was an error retreiving the asset 'https://github.com/cypresssemiconductorco/core-lib' commit 'release-v1.3.1' - fatal: not in a git directory
ERROR:there was an error retreiving the asset 'https://github.com/cypresssemiconductorco/mtb-pdl-cat2' commit 'release-v2.4.0' - fatal: not a git repository (or any parent up to mount point /cygdrive)
ERROR:Stopping at filesystem boundary (GIT_DISCOVERY_ACROSS_FILESYSTEM not set).
ERROR:there was an error retreiving the asset 'https://github.com/cypresssemiconductorco/core-make' commit 'release-v3.0.3' - fatal: not a git repository (or any parent up to mount point /cygdrive)
ERROR:Stopping at filesystem boundary (GIT_DISCOVERY_ACROSS_FILESYSTEM not set).
ERROR:there was an error retreiving the asset 'https://github.com/cypresssemiconductorco/recipe-make-cat2' commit 'release-v2.0.0' - fatal: not a git repository (or any parent up to mount point /cygdrive)
ERROR:Stopping at filesystem boundary (GIT_DISCOVERY_ACROSS_FILESYSTEM not set).
ERROR:Project 'Hello_World' in application directory 'C:/Users/123456/mtw/Hello_World' - the getlibs operation failed
Skipping export of the "Hello_World" application to Eclipse IDE for ModusToolbox™.
11 error(s), 0 warning(s)

Summary:

ERROR:Failed to create and export "Hello_World" application.

Thank you.

0 Likes

After clearing the cache, kindly try restarting ModusToolbox first.

And why are you using offline mode in Project Creator? And your offline content package in user_home is corrupted so you can't rely on it. Stop using offline mode and/or delete the folder "offline" in user_home to try again.

And can you post all the logs of project-creator.log?

0 Likes
KaKo_4074056
Level 4
Level 4
Distributor - Marubun (Japan)
First like given First solution authored 25 replies posted

Hi Lai,

Thanks for your reply. My issue was already settled. It was caused by not having permission to run Cygwin on the newly distributed PC.

Best regards

0 Likes