Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

ModusToolbox™ General Forum Discussions

Kenshow
Level 8
Level 8
50 solutions authored 25 solutions authored 10 solutions authored

Hi,

I try to install version 2.1 of ModusTools in my PC windows10.

Unfortunately, I can not build examples but I get any example programs from Project creator 1.1.

Could you advise me to work this tool.

The error message when closing Project Creator is:

------------------------------------------

Opening project creator from C:/ModusToolbox/tools_2.1/project-creator/project-creator

Importing BLE_Find_Me (1/1) ...

Error creating Eclipse launch configurations: C:/ModusToolbox/tools_2.1/make/start.mk:393: *** Build support for the target device not found. Run "make getlibs" to ensure all required build and code dependencies are present..  Stop.

Done.

------------------------------------------

The building error is following::

------------------------------------------

"C:\\ModusToolbox\\tools_2.1\\modus-shell\\bin\\make" CY_MAKE_IDE=eclipse CY_IDE_TOOLS_DIR=C:/ModusToolbox/tools_2.1 -j8 all

Tools Directory: C:/ModusToolbox/tools_2.1

C:/ModusToolbox/tools_2.1/make/start.mk:393: *** Build support for the target device not found. Run "make getlibs" to ensure all required build and code dependencies are present..  Stop.

"C:/ModusToolbox/tools_2.1/modus-shell/bin/make CY_MAKE_IDE=eclipse CY_IDE_TOOLS_DIR=C:/ModusToolbox/tools_2.1 -j8 all" terminated with exit code 2. Build might be incomplete.

15:13:20 Build Failed. 1 errors, 0 warnings. (took 582ms)

------------------------------------------

When I right click on my project in project explorer, ONLY Project creator 1.1 will be display. It does not display any other tools.

modus1.jpg

The header in  main.c file is not recognized.

modus2.jpg

I did following settings:(refer to installation guide v2.1)

+ Uninstall ModusTools 2.0

+ Set environment

CyManifestLocOverride=C:/ModusToolbox/.modustoolbox/manifest.loc

CY_GETLIBS_CACHE_PATH=C:/ModusToolbox/.modustoolbox/cache

CY_GETLIBS_OFFLINE_PATH=C:/ModusToolbox/.modustoolbox/offline

CY_TOOLS_PATHS=C:/ModusToolbox/tools_2.1

It dose not improve when I specify the ModusToolbox Tools location.

Regards,

Kenshow

0 Likes
1 Solution

Hi all,

Execution of "bash.exe" was disabled due to company security. After enabling it, the sample can be built.

Thank you for everything.

Thanks,

Kenshow

View solution in original post

6 Replies
DheerajK_81
Moderator
Moderator
Moderator
First comment on KBA First comment on blog 5 questions asked

When you choose BLE_Find_Me application template in the Project Creator window and click Create, the application is cloned from Github, and the necessary libraries are imported which are required to build your application.

Project Creator has a console at the bottom which shows if this process is successful or not as shown below:

getlibs.png

Please check if you see "Successfully created..." as shown above.

Also, since you are installing ModusToolbox in a non-default location, you will need to set the CY_TOOLS_PATHS environment variable for your system to point to the <install_path>/ModusToolbox/tools_2.1 folder. Please check this folder to see if something's missing or corrupted. You can always reinstall again just to make sure you have everything in place.

Let me know your observations

Regards,

Dheeraj

0 Likes

Dheeraj,

Thanks for your reply about ModusToolbox.

My Project Creator shows  successful message. the console shows blow:

modus3.jpg

However, when it closed the window, I found the error message on console of ModusToolbox as blow:

Error creating Eclipse launch configurations: C:/ModusToolbox/tools_2.1/make/start.mk:393: ***

I met this problem when I first did a default install. So I changed the folder and reinstalled it, but it didn't improve.

Are there any other checkpoints or ideas to improve this problem?

Regards,

Kenshow

0 Likes
DheerajK_81
Moderator
Moderator
Moderator
First comment on KBA First comment on blog 5 questions asked

Although I see "Successfully created" message, I see an error in the importing libraries process where it mentions "cygheap" failure.

This occurs because you likely have multiple versions of Cygwin in your build environment path. The IDE uses a version of Cygwin in the ModusToolbox installation directory. Remove the instance of "C:\cygwin64\bin" from your path and check if this solves your issue.

Regards,

Dheeraj

0 Likes

Dear DheerajK_81-san,

Very nice observation!

But removing cygwin is an expensive operation,

I would suggest renaming it to cygwin64 to cygwin64_bak or something like that.

I really hope your method will fix the problem.

Best Regards,

18-Apr-2020

Motoo Tanaka

0 Likes

Hi all,

Unfortunately, Cygwin has only in folder of Modus Toolbox in my PC, and the path is not set. The result of searching with "Cygwin" on my PC is as follows:

Cygwin.jpg

Is there anything else to check?

Thanks,

Kenshow

0 Likes

Hi all,

Execution of "bash.exe" was disabled due to company security. After enabling it, the sample can be built.

Thank you for everything.

Thanks,

Kenshow