cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

MOTIX™ MCU

User22901
New Contributor II

I try to add the example code of DMA_UART_TTY_EXAMPLE_TLE987X to my
project.

After setting the DMA options:

dma.png

the header dma_defines.h is correctly generated.

But I get following errors:

compiling Main.c...
app\Main.c(69): error: #20: identifier "DMA_CH12_NoOfTrans" is undefined
char uart_tx_data[DMA_CH12_NoOfTrans] = "Hello World!\r\n";
app\Main.c(85): warning: #223-D: function "DMA_Master_En" declared implicitly
DMA_Master_En();
app\Main.c(187): warning: #223-D: function "DMA_Reset_Channel" declared implicitly
DMA_Reset_Channel(DMA_CH12, DMA_CH12_NoOfTrans);
app\Main.c(187): error: #20: identifier "DMA_CH12" is undefined
DMA_Reset_Channel(DMA_CH12, DMA_CH12_NoOfTrans);


-> dma_defines.h is not included.

and really there is no #define RTE_DEVICE_SDK_DMA in RTE_Components.h.

But I should not edit RTE_Components.h directly. How can I add
RTE_DEVICE_SDK_DMA, I can't find any setting in Keil uvison.

Regards
Volker

 

My RTE_Components.h:

/*
 * Auto generated Run-Time-Environment Configuration File
 *      *** Do not modify ! ***
 *
 * Project: 'my_controller' 
 * Target:  'TLE9879_EvalKit' 
 */

#ifndef RTE_COMPONENTS_H
#define RTE_COMPONENTS_H


/*
 * Define the Device Header File: 
 */
#define CMSIS_device_header "tle987x.h"

/* Infineon::Device:ConfigWizard_v2:2.1.12 */
#define CONFIGWIZARD 2
/* Infineon::Device:SDK:ADC1:0.2.8 */
#define RTE_DEVICE_SDK_ADC1
/* Infineon::Device:SDK:ADC2:0.2.5 */
#define RTE_DEVICE_SDK_ADC2
/* Infineon::Device:SDK:BDRV:0.4.8 */
#define RTE_DEVICE_SDK_BDRV
/* Infineon::Device:SDK:BOOTROM:0.3.0 */
#define RTE_DEVICE_SDK_BROM
/* Infineon::Device:SDK:CCU6:0.3.2 */
#define RTE_DEVICE_SDK_CCU6
/* Infineon::Device:SDK:CSA:0.1.7 */
#define RTE_DEVICE_SDK_CSA
/* Infineon::Device:SDK:GPT12E:0.2.0 */
#define RTE_DEVICE_SDK_GPT12E
/* Infineon::Device:SDK:INT:0.2.2 */
#define RTE_DEVICE_SDK_INT
/* Infineon::Device:SDK:ISR:0.2.8 */
#define RTE_DEVICE_SDK_ISR
/* Infineon::Device:SDK:LIN:0.1.9 */
#define RTE_DEVICE_SDK_LIN
/* Infineon::Device:SDK:MON:0.1.6 */
#define RTE_DEVICE_SDK_MON
/* Infineon::Device:SDK:PMU:0.2.0 */
#define RTE_DEVICE_SDK_PMU
/* Infineon::Device:SDK:PORT:0.5.7 */
#define RTE_DEVICE_SDK_PORT
/* Infineon::Device:SDK:SCU:0.5.4 */
#define RTE_DEVICE_SDK_SCU
/* Infineon::Device:SDK:WDT1:0.3.2 */
#define RTE_DEVICE_SDK_WDT1


#endif /* RTE_COMPONENTS_H */

 

0 Likes
1 Solution
Moz
Moderator
Moderator

Hi Volker,

Thanks for your question.

Can you please check if you have checked the box next to DMA in the Manage Run-Time Environment -> Device -> SDK?

Best Regards,
Moz 

Moz_0-1635514642271.png

 

View solution in original post

0 Likes
2 Replies
Moz
Moderator
Moderator

Hi Volker,

Thanks for your question.

Can you please check if you have checked the box next to DMA in the Manage Run-Time Environment -> Device -> SDK?

Best Regards,
Moz 

Moz_0-1635514642271.png

 

View solution in original post

0 Likes
User22901
New Contributor II

Thanks Moz, that was exactly the problem!

Have a nice day
Volker

0 Likes