Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

cross mob
Nareshkumar119
Level 3
Level 3
50 sign-ins 10 questions asked First solution authored

Hi,

I am using ASCLIN UART example code from infineon repository. when  i checked the example code it was configured for 115200 Baudrate  code is working properly i got the output.

But i want to configure the 1 mbps(1000000) baudrate, when i configured the baudrate data is not proper. what is the reason for this? 

Please reply ASAP

0 Likes
1 Solution
David_R
Moderator
Moderator
Moderator
10 likes given 10 likes received 50 replies posted

Hello @Nareshkumar119 

I tried the project that you provided without any modification and it works!, so i think i know where the problem could be, do you modified the terminal settings?, if not, here're the steps,

1.- Open the terminal tab, click over the terminal view icon

David_R_0-1707322135724.png

2.- Make sure the COM port is the correct, also the baud rate is 1000000, the other settings are fine

David_R_1-1707322379224.png

3.- If everything is fine you should see a blinking terminal prompt 

David_R_2-1707322574977.png

Finally run the program and you should see the text over the terminal

David_R_3-1707322646619.png

You could also use an external terminal emulator like termite, putty, and so on, the steps are the same.

Regards! :1

 

 

 

View solution in original post

0 Likes
6 Replies
Nambi
Moderator
Moderator
Moderator
5 likes given 100 solutions authored 250 replies posted

Hi,

Please share the unmodified project file and the modified project file for the UART baudrate configuration.

Best Regards.

0 Likes
David_R
Moderator
Moderator
Moderator
10 likes given 10 likes received 50 replies posted

Hi @Nareshkumar119 

Do you was able to configure the ASCLIN module with the desired baudrate?, is there anything else that we can assist you?

Cheers! :1

0 Likes
lock attach
Attachments are accessible only for community members.

Hi
I will share the both codes please check and let me know. how i need to configure for 1mbps

0 Likes
David_R
Moderator
Moderator
Moderator
10 likes given 10 likes received 50 replies posted

Hello @Nareshkumar119 

I tried the project that you provided without any modification and it works!, so i think i know where the problem could be, do you modified the terminal settings?, if not, here're the steps,

1.- Open the terminal tab, click over the terminal view icon

David_R_0-1707322135724.png

2.- Make sure the COM port is the correct, also the baud rate is 1000000, the other settings are fine

David_R_1-1707322379224.png

3.- If everything is fine you should see a blinking terminal prompt 

David_R_2-1707322574977.png

Finally run the program and you should see the text over the terminal

David_R_3-1707322646619.png

You could also use an external terminal emulator like termite, putty, and so on, the steps are the same.

Regards! :1

 

 

 

0 Likes

Hi,

I am using Docklight to check the data still i am not getting proper data I configured the proper terminal window

Can you suggest me any idea 

Nareshkumar119_0-1707382624974.png

 

0 Likes
David_R
Moderator
Moderator
Moderator
10 likes given 10 likes received 50 replies posted

Hello @Nareshkumar119 

Can you please try using the build-in terminal in ADS?, or you could also download and use termite, lets see if there's not any software corruption when you installed Docklight.

Regards! :1

0 Likes