Announcements

Help us improve the Power & Sensing Selection Guide. Share feedback

Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

cross mob
User21126
Level 1
Level 1
I'm currently writing my master's thesis.
I have to implement a web server on a Triboard TC377 and control it via ethernet. On Github is an Ethertnet exemple for the TC375.
I need something like that.
Unfortunately, the TC375 has the DP83825IRMQR phy and my board (Tc377) has the RTL8211FI-CG phy. Is there a way to port the Ethernet project from Tc375 to a TC377?
I have tried everything to get this to work but without succes.

Is there alsoexemple porjects with an embedded web server, that would be even better?

I would be very grateful for your support.
0 Likes
9 Replies
lock attach
Attachments are accessible only for community members.
User21685
Level 1
Level 1
Hello,

you can try with these files
0 Likes
User21126
Level 1
Level 1
Hello Hebert,

many thanks for your support!
Without this little information 5114.attach, my code would still not work.
Ethernet and lwip work now, but only if I disable the NETBIOS from Windows. When NETBIOS is enabled and Windows sends more "garbage" over the Ethernet port, my API crashes after 5 packages.
Do you happen to know what the problem could be and how I can fix it?
Many thanks again!

Best regards and have a nice week!

Elias
0 Likes

Hi,

i was unable to find the reference for ExtPage used for EEELCR Register and  couldn't understood the //enable TX-Delay command. could someone please elabourate it for me?

Thanks

EEELCR.jpg

0 Likes
User21698
Level 1
Level 1
I'm trying nearly the same things but with TC399 Triboard. When using the demo from Ethernet_1_KIT_TC375_LK, there must be some stuff to be adapted
when using the above Geth_Phy_Rtl8211f.zip.
But still I was not able to create a link up.
GETH module and reading of Rtl8211f works. But get no IP adress from DHCP server from the demo example.
Is there anything else to be considered?
0 Likes
lock attach
Attachments are accessible only for community members.
User21126
Level 1
Level 1
hi,

try this Its my project, maybe it helps 🙂 :
0 Likes

Hi,

Thank you for sharing your project 🙂 

I tried to run/flash my TC377 with your code but nothing happens ... BUT when I run the code in debug mode it works perfectly !

Do you have any clue about the issue ?

Thank you in advance.

0 Likes
User21698
Level 1
Level 1
Thanks, helped a little bit further in initializing Rtl8211f.
But still no communication. The IP address is now forced manually but not provided by dhcp server.
httpd_init() is missing in that example.
0 Likes
lock attach
Attachments are accessible only for community members.
User21126
Level 1
Level 1
HI,

httpd_init() has nothing to do with your Phy and ip adress! try first to get a connection and to create a link up!
when you have a stable connection, then you can try to implement the httpd file. There is also the httpd_init() function!
In this basic axample , you will find all you need!



Good luck!
0 Likes
User21698
Level 1
Level 1
Thanks a lot.
Meanwhile I am able to get always a link to Rtl8211. But very often sending of first message (dhcp_discover) after reset is not really working.
The function runs well, but no output of data (monitoring network with Wireshark).
Seems to be a timing or initializing issue of Rtl8211 or GETH/DMA.
If I try much times, it works. Then everything works fine for hours (without resetting the board).
In case of failing, DMA is copying the first message in TX Buffer and starts the transfer but nothing happens, but no data comes out.
So the SW runs in timeout.
0 Likes