Ping command isn't working on Aurix2G

Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

cross mob
ub786
Level 3
Level 3
10 replies posted First solution authored 10 sign-ins

Hi,

i am using cutomize board with tc387x and TJA1101b Phy from NXP. I have configured RMII mode on both devices. 

The problem i am facing is, i can see that Rx and Tx buffer from Geth are filled with data when i send ping command but ping command returns "the host is not reachable". Geth REFCLK is 50MHz coming from PHY. 

could you please suggest me, where could be the problem in this case?

i am using following example as basic, which is eventually for RGMII: "AURIX_code_examples/code_examples/Ethernet_1_KIT_TC397_TFT at master · Infineon/AURIX_code_examples ..."

Thank you

BR

Usman

 

1 Solution
MarkusNoll
Employee
Employee
25 replies posted 10 likes received 25 sign-ins

Hi UB786,

as I understood the Ethernet-DMA doesn't increase the descriptor-pointers? Meaning there are no mac-frames received at all? This means there is something not working at all.
On the TC397 TFT Kit is a Gigabit-Phy connected via RGMII.

I would propose to you to check the TC375 Code Example here which is based on a 50 MHz RMII interface.
https://github.com/Infineon/AURIX_code_examples/tree/master/code_examples/Ethernet_1_KIT_TC375_LK
I know it's TC37x and not TC39x, however the MAC Ip-Core is 1:1 the same on both devices, but due to pin-limitation on TC375, only RMII mode is usable. I checked this example myself and ping is definitely working with this.

Hope this can help you get it working!

Markus

View solution in original post

5 Replies
Di_W
Moderator
Moderator
Moderator
1000 replies posted 250 solutions authored 100 likes received

Hi Usman,

The ICMP protocol in LWIP is not perfect,if you need ping functions of ICMP, you need to modify the protocol stack yourself. You can search "how to ping using lwip" on internet for details.

https://www.infineon.com/dgdl/Infineon-Ethernet_1_KIT_TC397_TFT-Training-v01_00-EN.pdf?fileId=5546d4...

 

Regards,

dw

0 Likes
ub786
Level 3
Level 3
10 replies posted First solution authored 10 sign-ins

Hi dw,

Thank you for your reply, do you mean lwip configuration for RGMII and RMII are different?

if lwip is working RGMII, shouln't it also work for RMII?

BR

 

0 Likes
MarkusNoll
Employee
Employee
25 replies posted 10 likes received 25 sign-ins

Hi UB786,

as I understood the Ethernet-DMA doesn't increase the descriptor-pointers? Meaning there are no mac-frames received at all? This means there is something not working at all.
On the TC397 TFT Kit is a Gigabit-Phy connected via RGMII.

I would propose to you to check the TC375 Code Example here which is based on a 50 MHz RMII interface.
https://github.com/Infineon/AURIX_code_examples/tree/master/code_examples/Ethernet_1_KIT_TC375_LK
I know it's TC37x and not TC39x, however the MAC Ip-Core is 1:1 the same on both devices, but due to pin-limitation on TC375, only RMII mode is usable. I checked this example myself and ping is definitely working with this.

Hope this can help you get it working!

Markus

ub786
Level 3
Level 3
10 replies posted First solution authored 10 sign-ins

Hi Markus,

Thank you so much for your reply, i have cross matched my configuration with this example and they are same. i think i need to check our hardware again. 
do you know which version of Triboard has the schematic for RMII mode with the above PHY?
Thank you
BR
Usman

0 Likes
MarkusNoll
Employee
Employee
25 replies posted 10 likes received 25 sign-ins

Hello Usman,

I'm not aware of any TriBoards with a TJA1101b Phy.

For the TC375 RMII example you can find the schematic here:
https://www.infineon.com/dgdl/Infineon-AURIX_TC375_lite_Kit-UserManual-v02_10-EN.pdf?fileId=8ac78c8c...