Tip / Sign in to post questions, reply, level up, and achieve exciting badges. Know more

AURIX™ Development Studio Forum Discussions

User22686
Level 1
10 sign-ins 5 replies posted 5 questions asked
Level 1

Hello,

I have upgraded my AURIX Development Studio install to version 1.7.2 from version 1.6.4 - as part of this, the DAS server version was upgraded from version 7.2.0 to 7.3.7 - however, it looks like it has been uninstalled, and I cannot seem to reinstall it.

When trying to debug, I get this error:

User22686_0-1657804620913.png

When I try to run the DAS installer, I get an error saying that DAS version 7.3.7 is installed, but I cannot find it.

The log is below:

************************************* Invoked: Thu Jul 14 12:14:26 2022
[0] Arguments: C:\Infineon\AURIX-Studio-1.7.2\DAS_V7_3_7_SETUP.exe
[5] Operations sanity check succeeded.
[355] INFO:Control Script Installer started
[355] INFO:silent install:
[426] INFO:Administrator PRIVILEGES Detected!
[460] INFO:Found existing installation: DAS - 7.3.7
[460] Created information message box "test.quit": "Installer", "Already installed the latest DAS version 7.3.7"
[5189] INFO: installed_version = 7.2.0, UninstallString = "C:\ProgramData\{8695D1CA-3501-46A1-AFC4-2491FD91D5FD}\SETUP_WIN64.exe" REMOVE=TRUE MODIFY=FALSE
[5189] Created question message box "test.quit": "Installer", "Found existing installation: DAS v7.2.0<br>Click OK to uninstall DAS v7.2.0"
[5213] Created question message box "cancelInstallation": "DAS Installer Question", "Do you want to quit the installer application?"
[12563]
[12563] INFO: Uninstalling Old Hitex Installer
[12564] perform operation: Execute
[12564] - arguments: "C:\ProgramData\{8695D1CA-3501-46A1-AFC4-2491FD91D5FD}\SETUP_WIN64.exe", REMOVE=TRUE, MODIFY=FALSE
[12589] \"C:\\ProgramData\\{8695D1CA-3501-46A1-AFC4-2491FD91D5FD}\\SETUP_WIN64.exe\"" started, arguments: "REMOVE=TRUE MODIFY=FALSE
[25791] Done
[25793] DAS 7.2.0 uninstallation Success
[25793] Loaded control script ":/metadata/installer-config/controller_qs.qs"
[25793] Using control script: ":/metadata/installer-config/controller_qs.qs"


I have tried reinstalling ADS, as well as removing the C:/Infineon folder, but neither of these have worked.

Please let me know what I can do to resolve this,

Finn

0 Likes
1 Solution
dw
Moderator
Moderator 250 sign-ins 100 solutions authored First question asked
Moderator

Hi Finn,

I uninstalled DAS 7.3 and ADS popped up an ERROR window as below. And then I reinstall DAS 7.3, the debugging process is go back to OK again for ADS1.5.4.

So, could you please try another PC with a clean  system?

dw_0-1658145936501.png

dw

 

 

View solution in original post

0 Likes
12 Replies
dw
Moderator
Moderator 250 sign-ins 100 solutions authored First question asked
Moderator

Hi Finn,

If you click "No", please try to debug. I once met this issue, and I clicked "No".

 

dw

0 Likes
User22686
Level 1
10 sign-ins 5 replies posted 5 questions asked
Level 1

Hello,

When I click 'No', the debugger does not run, so I am not able to debug.

I've just plugged in a DAP miniWiggler into my PC, and it isn't recognised by Device Manager:

User22686_0-1657809789510.png

It looks like the DAS driver has been uninstalled, but there is no way to reinstall it as I cannot get pass the 'Found existing installation: DAS - 7.3.7' error message.

Finn

 

0 Likes
dw
Moderator
Moderator 250 sign-ins 100 solutions authored First question asked
Moderator

dw_0-1657849492781.png

dw_1-1657849503645.png

Hi Finn,

I posted my screenshot of Device Manager, you could try to reinstall .inf file which could be searched in your c:\Program Files\DAS64\others\driver\ftdi

 

dw

 

0 Likes
User22686
Level 1
10 sign-ins 5 replies posted 5 questions asked
Level 1

Hello,

My C:/Program Files/DAS64 directory is completely empty apart from the InstallationLog.txt file, as shown below:

User22686_0-1657874154009.png

I wonder if there is anything else I can try?

Thanks,

Finn

0 Likes
dw
Moderator
Moderator 250 sign-ins 100 solutions authored First question asked
Moderator

Hi Finn, 

Could you please reinstall DAS 7.3.7?

https://www.infineon.com/cms/en/product/promopages/das/?redirId=53841

dw_0-1657882150551.png

 

 

dw

0 Likes
User22686
Level 1
10 sign-ins 5 replies posted 5 questions asked
Level 1

Hello,

I have tried to install it, but get the following screenshot:

User22686_0-1657885339838.png

However, I was able to successfully install version 7.1.8 from the Infineon website, but AURIX Dev Studio expects >= 7.3.5, so I'm not sure I'd be able to use this to debug.

I also tried upgrading this 7.1.8 install to 7.3.7, which only gave me the option to completely remove 7.1.8, without actually upgrading to the newer version.

I hope this helps you understand what is going on,

Finn

0 Likes
dw
Moderator
Moderator 250 sign-ins 100 solutions authored First question asked
Moderator

Have you tried to uninstall?

dw_0-1657888589806.png

 

dw

0 Likes
User22686
Level 1
10 sign-ins 5 replies posted 5 questions asked
Level 1

Hello,

Yes I have - I have completely removed everything Infineon related on my PC, and have tried to reinstall - the AURIX Development Studio installer doesn't install DAS, and when I run the installer for DAS, it's still stating that DAS is already installed, yet there is no trace of the DAS64 folder and no DAS entry in the Start Menu.

Finn

0 Likes
dw
Moderator
Moderator 250 sign-ins 100 solutions authored First question asked
Moderator

Hi Finn,

I uninstalled DAS 7.3 and ADS popped up an ERROR window as below. And then I reinstall DAS 7.3, the debugging process is go back to OK again for ADS1.5.4.

So, could you please try another PC with a clean  system?

dw_0-1658145936501.png

dw

 

 

0 Likes
NXTY_Ota
Level 1
5 replies posted 10 sign-ins First solution authored
Level 1

Hi Finn,

I had the same problem as you. My ADS and UDE had not allow debug connections. After reinstalling the Free TriCore Tools, some files were placed in C:\Program Files\DAS64 and I have been able to debug with UDE.

I have uninstalled ADS, so I have not confirmed that debugging is possible with ADS yet.

Seiwa

0 Likes
dw
Moderator
Moderator 250 sign-ins 100 solutions authored First question asked
Moderator

Hi Ota,

Currently you can only use Hightec and UDE starter compile and debug, right?

 

dw

0 Likes
NXTY_Ota
Level 1
5 replies posted 10 sign-ins First solution authored
Level 1

Hi dw,
I can use UDE starter compile and debug.
If I have time, I will confirm that ADS can also be used.
Seiwa

0 Likes